I denne delen av kurset har jeg blitt utfordret til å utføre et jobbintervjucase for Amnesty International. Caset bygger på at jeg søker på stilling som markedsføring spesialist. Min kilde til denne besvarelsen er Amnesty International sin egen nettside.

 

 

Skjermdump fra Amnesty norge

 

 

 

Amnesty og digitale medier

 

Etter litt søk på nett ser man fort at Amnesty er aktive på sosiale medier. De mest brukte kanalene jeg finner er Instagram og Facebook. På Instagram har de 83 tusen følgere for den Norske profilen, men den internasjonale har over 800 tusen.  På Facebook har den Norske profilen over 150 tusen følgere, mens den internasjonale har hele 2,4 millioner. Dette er gode følger tall, som også kan resultere i at de kan nå ut til veldig mange. For disse kanalene brukes til å kunne spre ut budskap om saker og hendelser som skjer i verden. Om det er underskriftskampanjer mot en sak eller bare for å informere følgere for eksempel «NEI ER NEI» kampanjen.  De oppfordrer følgere til å like eller dele som igjen vil resultere i å nå ut til selv de som ikke følger Amnesty den dag i dag. Kundereisen til Amnesty starter på samme måte som hos alle andre, via markedsføringen. De er helt avhengige av å nå ut til sine følgere som igjen skal spre budskapet videre for dem. For å få flere følgere ville jeg brukt enda mer penger på å markedsføre spesielt inne på Facebook og Instagram. Det er ganske store forskjeller på antall følgere på Facebook kontra Instagram, derfor ville mitt hovedfokus vært rettet mot Instagram.

Skjermdump fra Amnesty Norge

 

Viktige saker

 

Amnesty har mange forskjellige mål de ønsker å nå, men jeg har valgt ut de jeg hadde hørt om via Amnesty før jeg startet på denne oppgaven. Den første er «Å elske er en menneskerett». Dette er kjerne sak for Amnesty i Norge som omhandler lesbiske, homofile, bifile og transpersoner som blir torturert eller drept i mange land. Den andre saken som fikk min oppmerksomhet, var «Stopp angrepene mot sivile». Denne saken omhandler angrepene som skjer på Gaza, og Amnesty vil ha underskriftskampanje for å kunne få USA inn på banen i denne saken.

 

Måling og analyse av trafikk

 

Den desidert viktigste målsettingen for Amnesty må være å kunne få flere følgere som også støtter de forskjellige sakene Amnesty arbeider med. Hvordan skal man også kunne se hvilke saker som tiltrekker seg flest? Jo, det kan gjøres ved å ta i bruk Google Analytics. Med Google Analytics vil man kunne analysere og måle mye forskjellig data. Dette kan være alt fra hvor mange som besøker nettsiden til hvor mange som trykket seg inn på den nyeste underskriftskampanjen. Man kan se hvor de fleste følgerne velger å forlate nettsiden. Med slik informasjon vil Amnesty lettere endre på små ting som kan føre til at flere velger å bli inne på nettsiden for å lese.

 

Synlighet i organiske søk

 

Siden det er Google som 90% i hele Norge benytter seg av når det kommer til søk på nett er det denne plattformen som må fokuseres på. Ingen blar langt ned i søkemotoren til Google. Alle velger de første tre nettsidene som dukker opp. Her kan det gjøres forbedringer. To ord som burde få Amnesty høyt opp på søkelisten er «menneskerettigheter» og «veldedig organisasjon». På søket om «Menneskerettigheter» kom de på en 5 plass og for «veldedig organisasjon» så fant jeg dem ikke på den første siden. «Ytringsfrihet» og «diskriminering» var også to ord jeg håpet å se at Amnesty komme høyt opp på, og der leverte de. Her var Amnesty på en solid nummer 3. Så totalt er deres synlighet ikke best i klassen, men heller ikke dårlig.

 

SEO

 

For å optimalisere deres synlighet på Google søk er SEO hjelpen. SEO går ut på at man skal gjøre nettsiden mer synlig etter søk på nett. Dette gjøres ved å fokusere på de søkeordene Amnesty mener at er viktige treff for dem. For å optimalisere disse søkeordene er det viktig at det står mye om disse ordene på nettsiden, dette kan gjøres ved å ha en egen blogg inne på nettsiden som nevner disse ordene.

 

 

Daniel Belsnes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *