Synlighet på internett er alfaomega. Kunder finner nye bedrifter/selskaper på internett ved søk. Hvor foregår de fleste søk på nett? Jo dette skjer via Google, verdens største søkemotor. I Norge kommer 90% av alle søk via Google (MediaNord.no). Derfor er det fordelaktig for din bedrift at dere fokuserer på SEO. I dette innlegget skal jeg lage en «How to- artikkel om SEO». Jeg vil altså gi en liten pekepinn på hvorfor SEO er viktig og hvordan ditt selskap kan benytte dette i fremtiden.

 

Hva er SEO?

SEO står for søkemotoroptimalisering. Hva betyr dette? Jo, dersom du søker «markedsfører» på Google sin søkemotor vil du få opp mange forskjellige selskaper, men hvem er øverst? Her kommer SEO inn. Søkemotoroptimalisering er metoder som kan hjelpe nettsiden/nettbutikken til din bedrift med å bli enda mer synlig etter søk på nett. Søkemotoroptimalisering handler egentlig om at man skal klare å overbevise søkemotorene om at det er din nettside som vil være mest relevant for et spesielt søk. Dersom du overbeviser søkemotoren vil du havne høyt oppe på søkelistene.

 

Bildet hentet fra Pixabay.com

 

Hvorfor SEO?

I dagens digitale marked blir konkurransen større for hver dag som går. Alle har mulighet til å sette opp nettbutikker/nettsider når som helst. Og dette gjør oppgaven med å være synlig for potensielle kunder enda vanskeligere.

 

Bare på en måned var det gjort over 100 tusen søk på snekkere i Norge via Google (MediaNord.no). Dette tallet viser oss hvor viktig det er for bedrifter å være synlige, for hvis man ikke er synlig vil man kunne miste eventuelle kunder. Mange bedrifter velger å løse dette med å betale for annonseringer og søk. Med gode metoder for SEO vil man kunne skape lønnsomhet og økt etterspørsel helt gratis.

 

Bildet hentet fra Pixabay.com

Hvordan implementere SEO?

 

Jeg skal nå gå igjennom en liste jeg mener er viktig å bruke dersom man ønsker vellykket søkemotoroptimalisering implementering.

 

Søkeord: Helt til å starte med er det viktig å finne ut hvilke ord og uttrykk selskapet ønsker å komme frem med. Altså er det søk etter «bilsalg» «markedsfører» «genser». Etter at diverse søkeord er funnet, må man se at nettsiden faktisk har innhold som dekker søkeordet.

 

God nettside: Før man ønsker å bli synlig må man gå igjennom kvaliteten nettsiden leverer i dag. Har nettsiden godt nok innhold? Er siden rask? Er den lett å forstå? Alle disse spørsmålene er noe søkemotor-roboter leter etter. Så for at de skal finne frem til nettsiden må dette være på plass.

 

Deling: For å bli synlig er det bra dersom det kommer mange delinger mot nettsiden. Dette kan gjøres ved blogger som nevner siden med linker eller delinger på Facebook og andre sosiale medier.

 

Konklusjon

Dersom en nettbutikk/nettside skal overleve i det tøffe markedet vi har, er SEO helt nødvendig å sette seg inn i.  For å få best mulig søkemotoroptimalisering må man gjøre alt for å overbevise søke-roboter om at det er din nettside som er best. Dette gjøres ved å ha godt innhold, riktige produktkategorier, deling av nettsiden og mye annet.  Fordelen med SEO er at dette kan gjøres gratis kontra å betale dyre summer for annonseringer. For å få flest kunder må man være synlig i søk. Synlighet gir lønnsomhet. Ønsker du hjelp innen dette ta kontakt med https://www.studentmarketing.no/.

 

 

Daniel Belsnes

 

Kilde:

https://www.medianord.no/om-google/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *