I dette innlegget skal jeg forklare enkelt og greit hvordan man benytter seg av Google Analytics til enten nettsiden eller bloggen sin. Før jeg forklarer hvordan man skal bruke Google Analytics skal jeg si litt om hva det er.

 

Hva er Google Analytics?

Google Analytics er et digitalt verktøy laget av Google. Dette verktøyet hjelper deg med å spore aktivitet på en bestemt nettside om det enten er til en privat blogg eller om det er til en nettbutikk for en bedrift. Denne tjenesten leverer Google gratis. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om Google Analytics og anbefaler deg å lese dette først. Her har du link til innlegget.

 

 

Hvordan ta i bruk Google Analytics?

 

For å starte opp med Google Analytics må man melde seg inn på Google sin plattform. Altså lage en Google Analytics konto. Dette tar bare noen få minutter å opprette. Når kontoen er opprettet kan man starte. Det første man burde gjøre er å sette opp hvilket område man er i og deretter sette en sporingskode på den nettsiden man ønsker at skal bli overvåket. Etter at dette er gjort vil kontoen være klar for å hente analyser og data fra nettsiden.

 

Her er en enkel forklaring:

 

  1. Opprett Google Analytics konto
  2. Gå til Google.com/analytics
  3. Velg «start gratis»
  4. Sett opp et område i kontoen din
  5. Sett opp en rapporteringsvisning av nettsiden din
  6. Legg til sporingskode på nettsiden
  7. Nå er du klar!

 

Jo mer du setter deg inn i Analytics jo lettere blir det å kunne beholde besøkende. Hvorfor? Jo for Google Analytics gir deg statistikk på hvordan brukerne kommer til nettsiden og hvor de velger å forlate nettsiden. Ved å vite dette kan man forbedre siden for å beholde flere brukere.

 

Skjermdump

Her er et eksempel av hva man kan se inne på Google Analytics. Helt til venstre har man tidspunkter brukerne er inne på siden. Dette kan være nyttig informasjon dersom man vil legge ut noe og ønsker å nå ut til flest brukere. På midten ser vi hvilke land brukerne er i. Dette vil kunne være nyttig å vite dersom man vurderer å legge til flere språk på nettsiden. Helt til høyre har vi de enhetene brukerne benytter. Altså datamaskin, mobil eller nettbrett. Dette er veldig nyttig å vite da man alltid må gjøre siden mest brukervennlig for den enheten som blir brukt mest som i dette tilfellet er datamaskin.

 

Egen erfaring med Google Analytics

 

For et 1år siden hadde jeg ingen anelse om hva Google Analytics var. I dag sitter jeg igjen med mye kunnskap om dette geniale verktøyet. Jeg bruker det selv til min egen blogg og til nettsiden studentmarketing.no. Dette er et verktøy jeg vil ta med meg videre da dette gir meg full oversikt over trafikken på nettsiden og bloggen min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *