Forskjellig type læringsmetoder er den eneste måten for å finne ut hvilken metode som passer deg best. Altså du må prøve og feile. I dette innlegget skal jeg ta for meg de metodene som passer best for meg. Innlegget avslutter også med en liten podcast episode sammen med Sander Brekka, som er en medstudent. Vi snakker kort om hvordan vi lærer best.

Etter flere år med skole vil jeg si at vi studenter er kanskje de som har mest informasjon innen forskjellige læringsmetoder. Grunnen til at jeg mener dette er siden vi også har mye større tilgang på informasjon kontra de som studerte før oss. Jeg har satt opp noen punkter jeg mener er viktig for å lære godt. Det er viktig å forstå at alle lærer på forskjellige måter, men dette er den måten jeg har funnet ut passer meg godt.

 

 Forstå din egen læringsrytme:

Ved å forstå din egen læringsrytme mener jeg at man ikke skal presse på med læring hele døgnet. Det er viktig å ta pauser, som da spesielt kan være å få frisk luft.  Det er bedre med 3 timer effektivt arbeid kontra 6 timer med ukonsentrert arbeid. Det er ikke mengden timer som teller, men hvor effektiv du er når du faktisk studerer. Sett opp en plan med tidspunkter du skal arbeide og følg denne planen.

 

Dra alltid i forelesninger:

 Tidligere var jeg en av de som valgte å droppe forelesningene dersom jeg enten følte at jeg kunne nok om emnet eller dersom emnet ikke var interessant for meg. Dette er en stor tabbe. Dra alltid i forelesningene, for det er alltid noe nytt å lære. Dersom man allerede kan det, vil informasjonen sitte enda bedre. Gjør gode forberedelser før forelesningen! Dersom man da finner informasjon som ikke gir mening, kan forhåpentligvis noen gi deg svaret.

 

Skriv ned alt

Det å skrive ned informasjon vi innhenter fører til at vi lettere kan huske det. Kommer det opp moduler eller teoretiske begreper som man ikke har kunnskap om, er internett din beste venn. Søk på nettet og skriv om informasjonen du innhenter og gjør det til ditt eget.

 

 

Her kommer en liten kort podcast hvor jeg og Sander Brekka fremhever praktisk læring foran teoretisk:

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *