Bildet hentet fra Pixabay.com

 

I løpet av disse korte månedene har jeg konsumert mer informasjon en det jeg kan huske at jeg har gjort på lenge. Grunnen til dette er mye fordi jeg syntes faget digital markedsføring er veldig spennende og relevant. Nå er vi ferdige med første delen av dette valgfaget og jeg må takke Arne Krokan for mange interessante timer og interessante oppgaver. I dette innlegget skal jeg gå inn på litt av det jeg har lært hittil i valgfaget.

 

 Blogg

Jeg har blitt utfordret til å ta steget ut av min komfortsone og blottlegge meg med en blogg. Dette var egentlig noe jeg var litt negativ til, helt til vi startet med det. Jeg har fått ekstremt mye læring av det og tror jeg ønsker å opprettholde bloggen jeg nå har blitt glad i. Skippertak har nesten ikke vært mulig å gjøre nå når vi blir «tvunget» til å skrive to blogginnlegg i uken, pluss lese bøker og være i forelesninger. Jeg var ikke veldig fornøyd med mengden arbeid jeg ble påført i starten, men forsto fort at dette var en studieteknikk som fungerer ekstremt bra. I stede for å bare pugge og lese kapittel etter kapittel har det vært veldig lærerikt å skrive forskjellige innlegg om emner i faget. Det å lære seg å kunne designe en nettside/blogg er veldig lærerik og det er absolutt noe jeg kan ta nytte av i jobbsammenheng.

 

 

Kunstig intelligens

Jeg har alltid hatt litt interesse for kunstig intelligens, men etter at Arne Krokan ble min lærer har jeg fått mye mer interesse for det. Det er fasinerende å se hvor langt vi faktisk har kommet innen kunstig intelligens, med robot som vasker, lager mat, danser, selvkjørende biler, verktøy til sykehus osv. Kunstig intelligens har mye større innvirkning på verden en det jeg hadde trodd. Etter at vi lærte mer om KI, har jeg også startet å tenke på det utenfor skoletiden. Senest i dag fikk jeg et bilde av en robot som vasker der jeg arbeider, det er for kult! Maskinlæring står også for en stor del av KI, måten maskiner kan lære av feil eller av å samle inn uendelig data er meget skremmende og veldig interessant. Vi lærte også om Amazon Go som er så og si en butikk uten ansatte, dette var jeg veldig kritisk til og mente ufaglært at det ville ta lang tid før noe slikt kom til Norge. Så feil kan man ta når det faktisk er en lignende butikk i Bogstadveien. Jeg sitter enda igjen med kritiske øyne til fremtiden med KI. Jeg er redd for at det blir veldig mange jobber som blir borte og ansatte som ikke vil få seg nye jobber. Dette er et emne jeg kommer til å sette av mer tid til og lese meg enda mer opp på.

 

Algoritmer

Algoritmer er også et tema det har blitt snakket mye om i forelesingene. Hvordan algoritmer bestemmer hva enhver internettbruker skal se syntes jeg er skremmende. Spesielt når det varierer fra person til person om hva som kan dukke opp dersom man bruker søkefeltet på Google. Innenfor algoritmer fikk jeg mulighet til å sette meg mer inn i hva filterbobler og ekkokammer er. Jeg hadde en anelse om at det var mye skremmende fakta rundt dette, men jeg visste ikke hvor stort samfunnsproblem filterbobler og ekkokammer kan skape.

 

Studieteknikk

Studieteknikk var et emne som ble tatt opp veldig tidlig dette semesteret av Marianne Hagelia. Dessverre fikk ikke Marianne nok tid til å gå igjennom et bredt spekter om digital studieteknikk, men heldigvis har hun laget en bok. Hovedtemaet til boken er digital studieteknikk, noe jeg ikke hadde tenkt så mye over før. Dette er en av de bøkene jeg har fått mest ut av. Jeg har lært mye om kildekritikk, hvordan jeg skal kunne søke informasjon mer effektivt og kanskje det viktigste «å skrive seg til læring». Dette er en bok jeg kommer til å bruker mer av, selv i andre fag.

 

Kryptovaluta og blokkjede

Kryptovaluta er bare noe jeg har sett mye artikler om, men nesten aldri har lest om det. Grunnen til dette er at det virket veldig omfattende og vanskelig å forstå. Men etter at et av blogginnleggene skulle handle om akkurat dette måtte jeg sette meg inn i det. Jeg brukte studieteknikken til Marianne «å skrive seg til læring». Dette er et såpass omfattende emne at det ikke er nok å bare skrive et innlegg om det, jeg måtte lese andre sine synspunkter om dette. Noe som ga meg veldig mye. Jeg følger nå daglig med på forskjellige kryptovalutaer og har opprettet en konto for handel.

 

Oppsummering

Skoletiden har vært og er krevende under covid-19. Jeg må være mye mer dedikert og selvstendig, noe Arne har «tvunget» meg til å bli. Med arbeidsmengden utdelt har jeg alltid måtte henge med og stå opp tidlig for forelesninger og for å rekke frister på blogginnlegg. Jeg sitter igjen med ekstremt mye kunnskap og vilje til å fortsette kurset i samme retning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *